Számítógépes kártevők

Szamitogepes fereg, Betűméret:

Számítógépes féreg – Wikipédia

A számítógépvírus egy olyan kisméretű szoftverprogram, ami számítógépről számítógépre terjed, és zavarja a számítógépek működését. A számítógépvírusok károsíthatják vagy törölhetik a számítógépek adatait, levelezőprogramokkal továbbíthatják a vírust más számítógépekre, vagy akár a merevlemez teljes tartalmát törölhetik.

szamitogepes fereg

A számítógépvírusok gyakran e-mail üzenetek mellékleteiben vagy csevegőüzenetekben terjednek, ezért soha ne nyissa meg az e-mail mellékleteket, ha nem ismeri az üzenet feladóját vagy nem számított a mellékletre. A vírusok vicces képeket, üdvözlőlapokat és hang- vagy videofájlokat tartalmazó mellékleteknek lehetnek álcázva.

A számítógépvírusok szamitogepes fereg internetről letöltött tartalmakon keresztül is terjedhetnek. Hamisított szoftverekben és egyéb letöltött fájlokban vagy programokban is el lehetnek rejtve.

szamitogepes fereg

A számítógépvírusok tünetei Microsoft PC Security webhelyre. Mi a féreg? A féreg egy számítógépes kód, amely felhasználói beavatkozás nélkül terjed.

Számítógépes kártevők

A legtöbb féreg kezdetben egy olyan e-mail melléklet, amely megnyitva megfertőzi a számítógépeket. A féreg olyan fájlokat, például címtárakat vagy ideiglenes weblapokat keres a fertőzött számítógépen, amelyek e-mail címeket tartalmaznak. A szamitogepes fereg ezután fertőzött e-mail üzeneteket küld ezekre a címekre, és a későbbi e-mail üzenetekben a feladó címét gyakran álcázza vagy meghamisítjaszamitogepes fereg a fertőzött üzenetek látszólag egy ismerőstől érkeznek.

A férgek ezután automatikusan terjednek e-mail üzeneteken, hálózatokon és az operációs rendszerek biztonsági résein keresztül, és gyakran elárasztják a számítógépeket, mielőtt ismertté válna a probléma oka. A férgek nem minden esetben tesznek kárt a számítógépben, azonban általában csökkentik a számítógép és a hálózat teljesítményét és stabilitását.

Mi a trójai faló? A trójai faló egy kártékony szoftverprogram, amely más programokban bújik meg. Egy nem kártékony programban, például egy képernyővédőben elrejtve jut a számítógépre. Azután egy kódot helyez el az operációs rendszerben, amellyel a támadók hozzáférhetnek szamitogepes fereg fertőzött számítógéphez.

szamitogepes fereg

A trójai falovak általában nem automatikusan, hanem vírusokon, férgeken és letöltött szoftvereken keresztül terjednek. Mi a kémprogram? A kémprogram észrevétlenül települhet a számítógépre.

 1. Vírus, zsarolóprogram, féreg, trójai: így működnek a kártevők Justin Viktor február
 2. Egyéb káros program, és tevékenység hoax, spam, adathalászat 1.
 3. Fogalom: Olyan szoftver vagy szoftverrész, mely nem kívánt hatásokat végez a számítógépen, és önmagát sokszorosítja.
 4. Férgek gyermekek nélkül

Ezek a programok módosíthatják a számítógép beállításait vagy hirdetési adatokat és személyes információkat gyűjthetnek. Szamitogepes fereg kémprogramok nyomon tudják követni az internethasználati szokásokat, és a megnyitni kívánt webhelytől eltérő célra is át tudják irányítani a webböngészőt. Mi az engedélyezetlen biztonsági szoftver? Az engedélyezetlen biztonsági szoftverprogram megkísérli elhitetni a felhasználóval, hogy a számítógépet megfertőzte egy vírus, és általában egy termék letöltését vagy megvásárlását ajánlja a vírus eltávolítása érdekében.

Az ilyen termékek neve általában tartalmazza az Antivirus, a Shield, a Security, a Protection vagy Fixer szavakat, hogy hitelesnek tűnjenek.

 • Köszönjük, üzenetét elküldük a szerzőnek.
 • Index - Tudomány - Az első netes kártevő az internet 10 százalékát megbénította
 • Vírusok - Mi a féreg?
 • Kezdőlap » Mi a féreg?

Gyakran közvetlenül a letöltés vagy a számítógép következő beindítása után futnak. Az engedélyezetlen biztonsági programok megakadályozhatják egyes alkalmazások, például az Internet Explorer megnyitását.

szamitogepes fereg

Az ilyen programok emellett fertőzésként azonosíthatnak valódi és fontos Windows-fájlokat is. A hibaüzenetek és előugró üzenetek jellemzően az alábbi kifejezéseket tartalmazhatják: Your computer is infected!

This computer is infected by spyware and adware.

szamitogepes fereg

Ne kattintson semmire a párbeszédpanelen belül. Ha a párbeszédpanel bezárásakor újra és újra megjelenik egy, az alábbihoz hasonló figyelmeztetés, akkor nagy valószínűséggel rosszindulatú üzenetről van szó. Are you sure you want to navigate from this page?

Támogass te is! Éppen harminc éve,

Your computer is infected! They can cause data lost and file corruption and need to be treated as soon as possible.

Vírus, zsarolóprogram, féreg, trójai: így működnek a kártevők

Return to System A helminthiasis alternatív kezelése and download it to secure your PC. Press OK to Continue or Cancel to stay on the current page. Amennyiben ilyen üzenetek jelennek meg, ne vásárolja meg vagy töltse le a szoftvert.

 • Támogass te is!
 • Számítógépes kártevők
 • Vírus, zsarolóprogram, féreg, trójai: így működnek a kártevők - PC World
 • Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.
 • Számítógépes féreg - Wiki - Fogalomtár - HTE site
 • Tech: Számítógépes "féreg": Magyarországon is megjelent a fertőzés | willmark.hu

Mi a kártevő? A kártevő kifejezés olyan kártékony szoftverekre utal, amelyeket azzal a céllal készítettek, hogy kárt szamitogepes fereg vagy nem kívánt műveleteket hajtsanak végre egy számítógépen. A kártevők közé tartoznak például a következők: Vírusok.

szamitogepes fereg