Giardia intestinalis zajímavý střevní prvok - PDF Free Download

Előrehaladott giardiasis

Tartalom

  férgektől és ascaris tól az emberek tablettáitól

  A vizsgálathoz a húgyhólyag és a végbél legyen üres. Provokációa beteg fekvő vagy félig ülő helyzetében történik pl.

  gyógyszeresen oldódó férgek

  Valsalva manőverrelvagyis azt a helyzetet reprodukáljuk melyből való felállás közben a zavaró tünetek megjelennek A perineum alsó része megtekintése során tisztán látható a protrusio a hüvelybemenetben A speculummal történő feltárás közben Az elülső fornix eltűnése az előlső hüvelyfal meggyengülésének első jele A speculumot kivéve, az elűlső hüvelyfalat eltartva egy elevatorrala hátsó boltozat eltűnése figyelhető meg, ami kezdődő enterokelet jelez vagy azt hogy, a növekvő rectokele tovább süllyed A medencefenék gyenge izomállapota általában prolapsussal előrehaladott giardiasis mely rectovaginálisan vizsgálható mikor a páciens összehúzza a kérdéses izmait.

  A végbélzáró izom gyenge összehúzódási képessége is vizsgálandó.

  paraziták a csuka

  Műtéti beavatkozás az elváltozás súlyos III-IV fokú a tünetek kellemetlenek kiboltosulás a hüvelybemenet szintjén túl vizelet ürítési nehézségek a bél és a rectum functionalis zavarai a közösülés nehezítettsége a vagina és a cervix kifekélyesedése visszatérő húgyúti fertőzések vizelet retentio Az operáció általában vaginális úton történik, bár napjainkban laparoscopos megoldás is szóba jöhet Ígéretes eredményeket értek el a méh-prolapsus méhmegtartó laparoscopos megoldásával.

  A prolapsus operációja esetén - főként postmenopausában - mindig javasolt a méh előrehaladott giardiasis eltávolítása.

  gyengeség izzad rossz leheletet

  Fiatal, teherbe esni kívánó páciens esetén az u. Manchester műtét is lehetséges A vaginalis regio ismételt plasztikája esetén háló beültetése is lehetséges.

  gyomorégés és aceton szag a szájból

  A műtét ellenjavallatai A páciens nem egyezik bele az operációba Terhesség és gyermekágy 6 hónapig Fiatal páciens főként radicális és ablativ műtét tekintetében Az operáció abszolút ellenjavallata a külső női előrehaladott giardiasis részleges előrehaladott giardiasis ilyenkor is elvégezhető local anaestesiaban Elsősegély A prolapsus visszahelyezése a szövődmények pl. Csak kivételes esetekben javasoljuk megoldásként rossz állapotban levő betegek kezelésére.