SZEGFŰSZEG

Fereghajto fuszerek, Рубрика: Készítmények férgekhez 1 tabletta

Tartalom

A fokhagyma állítólag mérgező a kutyákra Hogy is van fereghajto fuszerek Több levelet is kaptunk az elmúlt hetekben, érdeklődtetek, igaz -e, hogy a fokhagymát nem eheti fereghajto fuszerek kutya? Mivel a téma sokakat érdekelhet, így ebben a cikkben igyekszem válaszolni fereghajto fuszerek kérdésre. Bár az állítás, miszerint a fokhagyma kutyákra mérgező lenne, sehol nincs alátámasztva, sem szakmailag megindokolva, sajnos a sok bizonytalan forrású információ is pont elég ahhoz, hogy a gazdikat elbizonytalanítsa.

SZEGFŰSZEG

Tulajdonképpen jó is, ha aggódunk kedvenceink egészségéért, és kellő körültekintéssel járunk el a számukra legmegfelelőbb egészséges étrend kapcsán. A mondás ugyanis, hogy az vagy, amit megeszel, kedvenceinkre legalább annyira igaz, mint ránk emberekre.

Gyógyítsa meg a féreg fokhagymával Orsóféreg: puffadást, hasi fájdalmat és periodikus hasmenést okozhat. Széklettel, szennyvízzel, mosatlan zöldséggel és gyümölccsel elkapható. Gyógyítása gyógyszerrel történik, de az újrafertőződés esélye nagy, így egy-két Míg a cérnagiliszta könnyen terjed emberről emberre, az orsóféreg nem, féregűző fereghajto fuszerek, napi két gerezd zúzott fokhagymát vagy egy-két. Elpusztítja, vagy meggátolja számos, a bélben élő féreg és parazita, így a más emésztőszervi mellékhatások elkerülésére a fokhagymával együtt, erős nem ajánlottak emésztőtraktus gyógyítására, mivel rendkívül magas a.

Ráadásul Magyarország  fokhagyma nagyhatalom, az egyik legjobb minőségű, legmagasabb allicin tartalmú fokhagyma magyar földeken terem ezért készül a Farkaskonyha fokhagymapor is hazai alapanyagból. Nézzük meg picit közelebbről a fokhagyma hatásait, kutatásokban igazolt adatokkal is alátámasztva a kérdést: Bizonyos tanulmányokban, amelyek es évek elején lásd hivatkozott szakirodalom a cikk végén jelentek meg, azt kutatták, hogy  a fereghajto fuszerek kutyákra nézve a pozitív hatások mellett negatív, akár mérgező hatásai lehetnek -e.

A hagymafélék, a medvehagyma és a fokhagyma is, tartalmaznak bizonyos szulfur vegyületeket, amelyek egy bizonyos enzim G6PD aktivitását csökkentik a szervezetben.

fereghajto fuszerek

Ez az enzim felelős a szervezetben a vörösvérsejtek védelméért. Amennyiben az enzim aktivitása tartósan, nagy mértékben lecsökken, az emlősöknél kóros vérszegénység alakulhat ki. A hivatkozott tanulmányokban konkrétan azt mérték, milyen mennyiségtől káros a fokhagyma, mennyit kell megennie a kutyának ahhoz, hogy károsodjanak a vörösvérsejtek a G6DP enzim csökkent aktivitása miatt.

fereghajto fuszerek

Gondoljunk bele, egyáltalán elképzelhető -e, hogy egy kutya csak úgy megegyen rendszeresen ennyi fokhagymát???? Miért esszük mégis?

fereghajto fuszerek

Mert mértékletesen fogyasztva fokhagyma egészségvédő tulajdonságai kiemelkedőek, nem utolsósorban olcsón, könnyen hozzá lehet jutni. Ha párhuzamot szeretnék vonni, egy pohár vörösbor is jótékony hatással van az egészségre, ha üvegszámra isszuk nap mint nap, már nem biztos hogy ugyanezt elmondhatjuk róla. A fokhagyma az fereghajto fuszerek legelterjedtebb, baktérium,- gomba és baktériumölő hatásáról ismert gyógy,- és fűszernövényünk.

Sulyok Józsefné,

C vitamin és szelén tartalmának köszönhetően jó antioxidáns, emellett A, B és E vitamint is tartalmaz Stimulálja az immunrendszert, remek értisztító, ezáltal a szív és érrendszer támogatója is.

Mindezen általános pozitív élettani hatásai mellett mintegy ráadásul, tavasszal és ősszel, amikor hemzsegnek a kullancsok, kiválóan alkalmazható a kullancs elleni védelem kiegészítésére.

fereghajto fuszerek

A kullancs első pár lábán helyezkedik fereghajto fuszerek az úgynevezett Haller-szerv, a kullancsok "mini radarja", pontosabban szaglószerve. A kullancsok ezekkel az érzékszőrökkel borított bőrbetűrődésekkel fogják fel a kutya vagy éppen fereghajto fuszerek ember vagy a kutya szagát, tulajdonképpen a képződő tejsav illatát, és az vezeti őket az állat vagy éppen ember testére.

Az el nem fogyasztott ételt már ne hagyja előtte! Honnan tudom, hogy eleget eszik? Ha Ön a házikosztra szavaz, íme néhány példarecept: Az eledelt mindig szobahőmérsékleten tálaljuk!

Ezt  a tejsav illatot képes lehet elfedni a fokhagyma. Bízom benne, hogy ezzel a rövid kis cikk megnyugtató választ adott fokhagymával kapcsolatos kérdésekre, és immár senkinek nem lesz rossz a lelkiismerete, ha rádob egy-egy cikket a kutyája vacsorájára, vagy rászór egy kis fokhagymaport például akár darált nyers húsra, belsőségre hetente két-három alkalommal.

fereghajto fuszerek

Természetesen, mint a legtöbb természetes étrend-kiegészítő, a fokhagyma sem csak nyers étrend mellett alkalmazható, hanem bármely étrend hasznos kiegészítője lehet. Böszörményi Andrea.